Rozsdamentes úszókapu vagy lebegő kapu

rozsdamentes úszókapu fa betéttel

Rozsdamentes úszókapu

Az úszókapu, más néven lebegőkapu több ponton is eltér a hagyományos nyílókaputól. Alapvetőleg egy tolókapu, aminek belső sínrendszere van.

Ez annyit jelent, hogy nem kell kialakítani sínpályát. Tudnunk kell azonban, hogy az úszókapuk helyigénye eltér a tolókapuétől.

Legalább 1/3-ával nagyobb hosszanti területre van szüksége a beépített vasszerkezet miatt. Viszont nagy előnye, hogy nem igényel nagy működési teret, mivel a mozgása egyenes vonalú.

A rejtett sínpálya miatt semmilyen esztétikai torzulást nem láthatunk a lebegő kapukon, illetve nincs szükség semmilyen karbantartásra, mivel a sín nem érintkezik vízzel.

Az úszókapu megépítéséhez nagy szaktudás kell és precizitás, valamint szakképzett emberek. A tervezésnél legfőbb pontosságú, hogy a függőleges és vízszintes terhelést is jól bírja. A függőleges terhelés a gravitációból adódik, míg a vízszintes terhelés a szélből.

De miért rozsdamentes acélból legyen?

Azoknak ajánljuk, akik szeretik a letisztult formákat, a modern kivitelezést és az exkluzív megjelenést. A rozsdamentes alapanyagot alkalmazva a rács jellege légies lesz.

Erőssége és egyben legnagyobb előnye az, hogy ellenállóságának köszönhetően időtálló, ellenáll az időjárás viszontagságainak, és nincs szükség korrózió-elleni védelemre, nem igényel további ápolást és odafigyelést sem.