Alumínium télikert

Alumínium télikert

A télikertek kialakításának célja elsősorban esztétikai, és funkcionális eredetű.

Sok esetben a meglehetősen bő számú, óriásira nőtt gyönyörű növények dekorációra való felhasználása és az élettér megnövelésének összeolvasztásának végterméke a télikert.

A kialakításánál nagyon sok tényezőt figyelembe kell vennünk. Nagyon fontos a tájolás, mivel egy kedvező elhelyezkedéssel a téli hónapokban a nap energiájával is nagy hőnyereséggel lehet számolni.

Fontos, hogy milyen anyagokat használnak fel a télikert megépítésénél. De mivel a télikertet hosszú távra tervezik, ezért érdemes időtálló anyagok felhasználásával megépíteni azt.


Alumínium függönyfal egyszárnyú ajtóval

Alumínium függönyfal egyszárnyú ajtóval

Az alumínium szerkezetek időtállóak, ellenállóak, és könnyen alakíthatóak. Az üvegfalak elhelyezése a szerkezetben meglehetősen egyszerű.

Az időjárás viszontagságainak – a szélnek, viharoknak, jégesőnek, hónak – könnyeden ellenáll, a vízzel szembeni ellenállása pedig kiváló.

Az alumínium rendszereknek kialakítása a télikerteknél hőhídmentesen történik, mivel a hőszigetelő képessége gyengébb, mint a faszerkezetből készült télikerteknek.

Viszont az alumínium szerkezettel nagyobb, és tágasabb tereket tudunk kialakítani az alumíniumszerkezetekkel szemben, és könnyedebb megjelenést is kölcsönöz az épületnek, a szerkezetük pedig könnyen tisztítható, és nem igényel különösebb gondozást sem.